Visst är den fin!
En mysig eftermiddag med sol på balkongen, fina vänner och god mat avslutades med denna härliga skapelse.
LCHF-tårta, receptet tagits ur Björn ferrys bok "Ferry Food".
Ingredienser:
Tårtbotten2 msk vatten
70 g mörk choklad
150 g mandelmjöl (3 påsar mandelspån à 50g)
1-2 tks florsocker
40 g smör, mjukt
Till garnering
3 dl vispgrädde
Säsongens bär
Hackade nötter
Gör så här:
1. Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.2. Koka upp vattnet.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
4. Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
5. Tillsätt socker och smör.
6. Rör till sist ner den smälta chokladen.
7. Fördela smeten i botten på pajformen.
8. Låt stelna 1 timme i frysen.
9. Toppa med grädde, bär och nötter.
3 kommentarer:
den ser god ut, jag ska göra den
Den var god, lite som kladdkaka.
Jag vill också göra den
Skicka en kommentar