lördag 6 augusti 2011

God LCHF-tårta!

Visst är den fin!

En mysig eftermiddag med sol på balkongen, fina vänner och god mat avslutades med denna härliga skapelse.

LCHF-tårta, receptet tagits ur Björn ferrys bok "Ferry Food".

Ingredienser:
Tårtbotten
2 msk vatten
70 g mörk choklad
150 g mandelmjöl (3 påsar mandelspån à 50g)
1-2 tks florsocker
40 g smör, mjukt

Till garnering
3 dl vispgrädde
Säsongens bär
Hackade nötter

Gör så här:

1. Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper.
2. Koka upp vattnet.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
4. Kör mandelspån till mjöl i matberedare.
5. Tillsätt socker och smör.
6. Rör till sist ner den smälta chokladen.
7. Fördela smeten i botten på pajformen.
8. Låt stelna 1 timme i frysen.
9. Toppa med grädde, bär och nötter.

3 kommentarer:

vi på småsnarens koloni sa...

den ser god ut, jag ska göra den

Steelfire sa...

Den var god, lite som kladdkaka.

Marianne sa...

Jag vill också göra den